Aanpassing navigatie

Wanneer je de sortering op nummer gebruikt (bv. Cataloog (types) > Mystamp I > Type I > I-BE1 / 0001-0999 > I-BE1 / 0200-0299) en je wil naar een volgende reeks van 100 zegels dan moet je weer door heel het topmenu navigeren om daar te geraken. Om dit te vergemakkelijken is er onderaan een snelmenu aangebracht met de reeksen van dat type zegels. Dit snelmenu verschijnt echter pas wanneer je eenmaal een reeks in het topmenu hebt geselecteerd, niet op andere pagina’s.

Het topmenu is zelf ook aangepast. Om hetzelfde voorbeeld te gebruiken:
Menu: Cataloog (types)
Submenu 1: Mystamp I
Submenu 2: Type I
Submenu 3: I-BE1 / 0001-0999
Submenu 4: I-BE1 / 0001-0099

In het beste geval was enkel submenu 4 niet te zien, soms zelfs submenu 3 of 2 niet. De balken van de submenu’s zijn versmald zodat je er 4 naast elkaar krijgt. Nu is dit wel afhankelijk van je PC-monitor. Tablet- en smartphonegebruikers zullen het trouwens gemakkelijker vinden om op de items in het topmenu te klikken en dan te navigeren via de geopende navigatiepagina’s in plaats van de submenu’s te gebruiken.
Er zijn dus zeker nog ongemakken maar deze zijn niet eenvoudig te verhelpen temeer ik met deze site vastzit aan de door WordPress opgelegde structuur.

Eén van de ongemakken is het ontbreken van een scrollfunctie in het menu. In het item ‘categorieën’ waren de onderste categorieën niet te zien dus heb ik dit opgesplitst zodat het submenu 1 niet zo lang meer is.


Ontdek meer van Mystamps België

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.