Nieuwe (sub)types Mystamps

Vanaf 06/03/2017 is er een nieuwe waardeaanduiding voor de ‘europa’ mystamps. Analoog aan de ‘world’ mystamps wordt er de waardeaanduiding ‘1’ gebruikt aangevuld met de tekst ‘Europe’. Dit geldt zowel voor de zegels van het type J-EU1 als het type I-EU1. De oudere zegels met de blauwe waardeaanduiding vallen nu onder het subtype ‘Blauw EU logo’ in J-EU1 en I-EU1.

Op 02/06/2017 werd een nieuw boekje voorgesteld ‘Pairi Daiza’. Het boekje heeft een andere vorm, nl. een vouwblad in plaats van afzonderlijke blaadjes in een plastic hoesje. Ook de zegels ondergingen een kleine transformatie; het vignetgedeelte is zo’n 5mm smaller. Deze zegels kan U terug vinden als subtype ‘zegels met smal vignet’ onder K-EU1.


Op de b.surprised day (07/07/2017) stonden er ons enkele verrassingen te wachten; een briefkaart met daarop drie zegels ter promotie. De zegels hebben dezelfde golftanding als het type K maar de waardeaanduiding heeft dan weer dezelfde grootte als die van het type I. Deze zegels kan U vinden onder type L-BE1. Diezelfde dag konden bezoekers boekjes laten aanmaken in de vorm van het vouwblad genre K-BE1 smal vignet maar dan ook weer met de waardeaanduiding gekend van het type I. Deze zegels kan U terug vinden als subtype ‘zegels met smal vignet’ onder L-EU1.